Νέα & Πληροφορίες...
'Εργο ΑΣΠΑΣΙΑ ΑΣκληπιείο Πάρκο Αθηνών: Σύνθεση Ιδεωδών & Ανάπτυξης
 Κεντρική Σελίδα  Χάρτης Site Νέα & Πληροφορίες  Βιβλίο Επισκεπτών  


Πρόοδος Έργου

Το Ακληπιείο Πάρκο Αθηνών ανοίγει τις Πύλες του...

Πηγές στο Internet

Διεθνείς Συνεργασίες

Ενδιαφέροντα Νομικά και άλλα σχετικά Κείμενα




Νέα & Πληροφορίες


5 Σεπτεμβρίου 2000

Η Μελέτη ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. 

10 Ιουνίου 2000

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η Ημερίδα με θέμα 'Σύγχρονα Ασκληπιεία: Ψηφιακές Δυνατότητες για την Υγεία και τον Πολιτισμό. Η εκδήλωση είχε ενταχθεί σε εκείνες του 26ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου και έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ των Αθηνών. Κατά την Ημερίδα παρουσιάστηκαν τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της Μελέτης ΑΣΠΑΣΙΑ. Αν θέλετε να δείτε ένα σύντομο απολογισμό της Ημερίδας, κάντε κλίκ εδώ.

26 Απριλίου 2000

Η 7η συνάντηση εργασίας των Ομάδων του Έργου ΑΣΠΑΣΙΑ, πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2000, στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

17 Μαρτίου 2000

Η 6η συνάντηση εργασίας των Ομάδων του Έργου ΑΣΠΑΣΙΑ, πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου  2000, στα γραφεία της εταιρείας ATC

1 Μαρτίου 2000

Η πρώτη διεθνής 'αναγνώριση' του θέματος των Σύγχρονων Ασκληπιείων, έγινε με τη δημοσίευση του Financial Times Report  'Telemedicine and Telecare for the New Information Age'. Συγγαρφείς του κειμένου είναι οι κκ. Ken Boddy (MD, Edinburgh University), Pekka Karp (Commission of the European Union) and Dimitrios Sotiriou (University of Athens). Η δημοσίευση έγινε στις 26 Νοεμβρίου 1999, αλλά το σχετικό αντίγραφο έφθασε στα χέρια μας πρόσφατα. Πληροφορίες σχετικά με το Report μπορούν να αντληθούν από τις σελίδες Telemedicine and Telecare for the New Information Age των Financial Times http://www.pharma.ft.com/ (Business Sector: Healthcare)

17 Φεβρουαρίου 2000

Η 5η συνάντηση εργασίας των Ομάδων του Έργου ΑΣΠΑΣΙΑ, πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2000, στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

15 Φεβρουαρίου 2000

Η 3η Ημερίδα με θέμα 'Σύγχρονα Ασκληπιεία: Ψηφιακές Δυνατότητες για την Υγεία και τον Πολιτισμό', θα πραγματοποηθεί στις 17 Μαϊου 2000, στις αίθουσες Αμβροσία & Νέκταρ, του ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ. Η εκδήλωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του 26ου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου (16-20 Μαϊου, 2000). Οι εργασίες της Ημερίδας θα λάβουν χώρα από τις 09:00 - 13:30 ώρες

7 Φεβρουαρίου 2000

Δημοσιεύτηκε στο  περιοδικό ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, άρθρο του Δ. Σωτηρίου με θέμα  "Το πρώτο σύγχρονο Ασκληπιείο δημιουργείται στην Αθήνα". Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Τεύχος  1 του Ιανουαρίου 2000.  

4 Φεβρουαρίου 2000

Η λειτουργία του 'Υπογείου Σιδηροδρόμου' (Μετρό) είναι μια ευχάριστη έκπληξη. H ελεύθερη όμως στάθμευση αυτοκινήτων στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου 'Σωτηρία' δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Οι κίνδυνοι καταστροφής του αισθητικού δάσους του Νοσοκομείου είναι πλέον εξαιρετικά μεγάλοι. Οι κίνδυνοι θα μεγιστοποιηθούν με την εμφάνιση των υψηλών θερμοκρασιών. Οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα πριν είναι πολύ αργά.

19 Ιανουαρίου 2000

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας κ. Τσίτσας, δέχτηκε τον Πρόεδρο του Σωματείου 'Φίλοι Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών', στο Υπουργείο Υγείας, στις 18 Ιανουαρίου. Η επίσκεψη είχε σκοπό την ενημέρωση του Υπουργείου για τα θέματα του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών και των σύγχρονων Ασκληπιείων. Ο κ. Τσίτσας θα ενημερώσει σχετικά τον κ. Υπουργό.  

12 Ιανουαρίου 2000

Η 4η συνάντηση εργασίας των Ομάδων του Έργου ΑΣΠΑΣΙΑ, πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2000, στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.    

6 Ιανουαρίου 2000

Ο Ειδικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων, Καθηγητής κ. Κ. Καρτάλης δέχτηκε τον Πρόεδρο του Σωματείου 'Φίλοι Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών', στο Υπουργείο Πολιτισμού, στις 5 Ιανουαρίου. Η συζήτηση  περιστράφηκε γύρω από την ένταξη του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών και του θέματος των σύγχρονων Ασκληπιείων στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και των Ολύμπιακών Αγώνων του 2004. Ο κ. Γραμματέας ζήτησε να υποβληθούν προτάσεις 

16 Δεκεμβρίου 1999  

Δημοσιεύτηκε στο  περιοδικό ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, άρθρο του Δ. Σωτηρίου με θέμα  "Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών". Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Τεύχος  4, του Τόμου 16 (σελ. 321-420), Ιούλιος - Αύγουστος 1999 

7 Δεκεμβρίου 1999

Η 3η συνάντηση εργασίας των Ομάδων του Έργου ΑΣΠΑΣΙΑ, πραγματοποιήθηκε την 6η Δεκεμβρίου 1999, στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  

2 Δεκεμβρίου 1999

Τη 1η Δεκεμβρίου μας ανακοινώθηκςε επισήμως η απόφαση του Υπουργείου Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, να χρηματοδοτήσει την οργάνωση και διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Συνέδριου με θέμα 'Σύγχρονα Ασκληπιεία'. Η απόφαση αυτή του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι πολύ μεγάλης σημασίας για τη προώθηση των ιδεών περί Σύγχρονων Ασκληπιείων. Και από το σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημοσίως τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Λαλιώτη και τη συνεργάτιδά του κα Μαρία Πατελάρου και να δηλώσουμε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία του Συνεδρίου. Περισσότερες πληροφορίες για τις ημςερομηνίες και το Πρόγραμμα θα δοθούν συντόμως. 

15 Νοεμβρίου 1999

Έγινε δεκτή η πρόταση του Σωματείου και θα πραγματοποιηθεί η 3η Ημερίδα Εργασίας με θέμα 'Σύγχρονα Ασκληπιεία: Υγεία <--> Πολιτισμός', στις 15 Μαϊου 1999.   Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν προσεχώς.

3 Νοεμβρίου 1999

Η 2η συνάντηση εργασίας των Ομάδων του Έργου ΑΣΠΑΣΙΑ, πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1999, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ATC. Παράλληλα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την τελική διαμόρφωση μιας νέας ερευνητικής πρότασης . Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρος. 

22 Οκτωβρίου 1999

Στις 6 Οκτωβρίου κατατέθηκε στη ΓΓΕΤ η τρίμηνη Έκθεση Προόδου του έργου ΑΣΠΑΣΙΑ. Στις 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας των Ομάδων του έργου ΑΣΠΑΣΙΑ. Η επόμενη έχει προγραμμμματιστεί για τη 1η Νοεμβρίου 1999. Παράλληλα γίνονται διαβουλεύσεις για την τελική διαμόρφωση της ερευνητικής πρότασης που ελπίζουμε να υποβληθεί στα πλαίσια του 5ου Προγράμματος Πλαισίου της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης..

bd14565_.gif (183 bytes) 20 Οκτωβρίου 1999

Πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου, στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής συνάντηση των Επιστημονικών Ομάδων της Μελέτης 'Ασκληπείο Πάρκο Αθηνών" (Έργο ΑΣΠΑΣΙΑ). Η επόμενη συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 1999, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ATC.

bd14565_.gif (183 bytes) 25 Σεπτεμβρίου 1999

Το πρώτο σχέδιο της Έκθεσης Προόδου βρίσκεται στο τελικό του στάδιο. Η Ομάδα Υγείας θα ενσωματώσει τις συνεισφορές των Ομάδων Δικτύων και Πολιτισμού εντός της προσεχούς εβδομάδος.

bd14565_.gif (183 bytes) 10 Σεπτεμβρίου 1999

Η Ομάδα Υγείας σχεδίασε το πρόγραμμα της 3ης Ενημερωτικής Ημερίδας με θέμα "Τα Νέα Ασκληπιεία ως Ψηφιακές Περιοχές Υπηρεσιών Υγείας & Πρόνοιας"

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος διαπραγματεύεται με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών για την συνδιοργάνωση της Ημερίδας, ως πρόδρομης εκδήλωσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου. Σχόλια για το πρόγραμμα είναι ευπρόσδεκτα.

 

 

 

1999-2000, Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, Ιατρική Σχολή,Πανεπιστήμιο Αθηνών

ebmaster: Μιχάλης Γκατζώνης

ρωτήσεις