Περιεχόμενα Δικαιώματα Υποχρεώσεις η-Πνύκα Αναζήτηση

Διαχείριση Ιατρικών Πληροφοριών
Προηγούμενη Σελίδα Βασικές Έννοιες Βάσεις Δεδομένων και Πληροφοριών Συστήματα Υγείας Μονάδες Υγείας

Οι μονάδες υγείας και ειδικότερα οι ιατρικές μονάδες διαχειρίζονται τεράστιους όγκους πληροφοριών που αφορούν τους πολίτες, τους ασθενείς, τις ασθένειες, τα φάρμακα, τον βιο-ιατρικό εξοπλισμό, τις επιστημονικές γνώσεις, τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έγινε αντιληπτό ότι η διαχείριση των πληροφοριών δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματικά και με λογικές δαπάνες, με συμβατικούς τρόπους δηλαδή με «χαρτί  και μολύβι». Έτσι έχουν εισαχθεί ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία μπορούν και φέρουν σε πέρας επιτυχώς το έργο της διαχείρισης κάθε είδους πληροφορίας.

Είναι προφανές ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πολλά προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινώς στις σύγχρονες κοινωνίες. Ευτυχώς όμως, οι τηλεματικές τεχνολογίες εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και τα προβλήματα αντιμετωπίζονται, όχι χωρίς κόπο βέβαια και χρονικούς περιορισμούς, αλλά τελικώς με επιτυχία.

Στον τομέα αυτό η Ελλάδα μάλλον κοιμάται ακόμα τον ύπνο του δικαίου. Ωστόσο και αυτή έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να μείνει απαθής ως προς τις εξελίξεις και έτσι η νέα μεταρρύθμιση του ΕΣΥ που άρχισε το 2001, λαμβάνει σχετικές πρόνοιες.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τα σχετικά θέματα κάντε κλικ σε ένα από τα εικονίδια στο άνω μέρος της σελίδας.

horizontal rule

Copyright 2002: Ασκληπιακό Πάρκο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Τελευταία ενημέρωση / Last modified: 04/16/04