ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ

 

 

            Το Υπουργείου Πολιτισμού παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δράσεις του Συλλόγου «Φίλοι Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών». Θεωρεί ότι έχει εκπονήσει ένα πρωτότυπο σχέδιο, το οποίο με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να έχει μία παγκοσμίως πρωτοποριακή εφαρμογή.

 

            Η συμβολή του σχεδιασμού των «Ασκληπιείων Πάρκων» έγκειται στα ακόλουθα: α) προσφέρει κίνητρα ώστε ο πολιτισμός να αποτελέσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ενταχθεί αρμονικά η υγεία. Αυτή είναι μία καινοφανής, για τα ελληνική δεδομένα, διάσταση του πολιτισμού, ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις αντικειμένων, αλλά επιχειρεί να αγκαλιάσει όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και, β) αποπειράται να εφαρμόσει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στην επιστήμη της Ιατρικής και τον πολιτιστικό τομέα. Αυτός ο συνδυασμός υπόσχεται μία νέα, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεώρηση των παραπάνω θεμάτων.

 

            Η αναβάθμιση του Θριασίου Πεδίου άπτεται των άμεσων ενδιαφερόντων του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς θεωρεί ότι ο πολιτισμός όπως και η υγεία, είναι αγαθό το οποίο πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης. Κάτω από αυτό το πρίσμα, το Υπουργείο Πολιτισμού σκοπεύει να λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις του Συλλόγου «Φίλοι Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών» και να ερευνήσεις την δυνατότητα ευρύτερης εφαρμογής τους.

 

            Ελπίζουμε ότι έπειτα από τις κατάλληλες διεργασίες το σύνολο ή τμήματα του σχεδίου για τα «Ασκληπιεία Πάρκα» θα μπορέσει να συμπληρώσει το περιεχόμενο των πολιτιστικών δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού στο άμεσο μέλλον.